Ozora Árvácska II Álmos

Ozora Árvácska II Álmos

1987. sárga mén

Származása: https://www.horsetelex.com/horses/pedigree/2077363/2442-verocemaros-ozora-arvacska-82

Ozora Árvácska II Álmos nevű ménünk 1987-ben született. Utódai alkotják ménesünk nagy részét. Külleme, sportteljesítménye, genetikai értéke és utódai alapján a fajta egyik legkiválóbb ménje volt. Eleganciáját, nemességét, szép küllemét, kitűnő lovagolhatóságát, ugró- és munkakészségét ivadékaiban is hűen örökítette.


Számtalan sikert ért el díjugratásban, díjlovaglásban, és nehéz osztályú military versenyeken is. 1995-ben eredményesen befejezte a Laendliche military Európa-bajnokságot. 1996-ban Álmos - sokoldalúságát bizonyítva - Komáromi Anikóval a nyergében megnyerte az országos tanintézeti bajnokságot díjlovaglásban.
Az országos tenyészszemléken ivadékai alapján a fajta legeredményesebb tenyészménje. Utódai a tenyésztésben és a sportban egyaránt eredményesek. A kisbéri fajtában 67 bélyegzett ivadéka született, több kanca ivadéka Szuperelit, tenyésztési elit és I. osztályú kanca. Több, mint 10 tenyészmént adott a fajtának.Lóska János-Magánménese Cím: 2688 Vanyarc Sarlóspuszta • Telefonszám: +36 20 455 7251 • loska.stud@gmail.com