Sajtóközlemény

Lezárult a Lóska Ménes Sportegyesület „Nógrád megyei lovas kulturális és turisztikai rendezvényközpont létrehozása” című pályázata.


2022. március 31-én lezárult a Lóska Ménes Sportegyesület „Nógrád megyei lovas kulturális és turisztikai rendezvényközpont létrehozása” című pályázata.



A program célja a kisbéri félvér ménes bázisán,  a lovas kulturális örökség látogatóbarát- és élmény-elemekkel történő bemutatása, széles célközönség számára.

A fejlesztés eredményeként Vanyarc, Sarlóspusztán létrejött egy 2000 m2-es fedett bemutatótér, valamint egy 150 vendéget kiszolgáló látogatóközpont.

A beruházásnak köszönhetően a látogatóközpont olyan interaktivitást biztosító technikai fejlesztéseket, eszköz- és szoftverbeszerzéseket tett lehetővé, melyek segítik a bemutatásra kerülő kulturális értékek élményszerű megismerését.

Az érdeklődők többek közt az országban egyedülálló lószimulátoron próbálhatják ki a lovaglás élményét, biztonságos körülmények között. Továbbá állandó és időszaki kiállítások, filmvetítések, méneslátogatások és szakmai előadások várják a központba a látogatókat.

A TOP-1.2.1-15-NG1-2016-00011 azonosító számú projekt a Széchenyi 2020 program keretén belül, 497,37 millió Forint vissza nem térítendő európai uniós forrásból valósult meg.


 

Lóska János-Magánménese Cím: 2688 Vanyarc Sarlóspuszta • Telefonszám: +36 20 455 7251 • loska.stud@gmail.com